Ciasteczka z parmezanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 125 g zimnego, pokrojonego masła
- 125 g przesianej mąki pszennej
- 25 g startego parmezanu plus trochę do posypania ciastek
- sól, czarny pieprz i pieprz kajeński
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Masło zagnieść z mąką, dodać parmezan i przyprawy. Uformować z ciasta kulę. Przekroić na pół i każdą połowę rozwałkować cienko między dwiema warstwami folii spożywczej. Wyciąć ciasteczka. Przenieść je na lekko natłuszczoną blachę. Każde ciastko posypać odrobiną parmezanu. Piec 10-15 minut.
Masło zagnieść z mąką, dodać parmezan i przyprawy. Uformować z ciasta kulę. Przekroić na pół i każdą połowę rozwałkować cienko między dwiema warstwami folii spożywczej. Wyciąć ciasteczka. Przenieść je na lekko natłuszczoną blachę. Każde ciastko posypać odrobiną parmezanu. Piec 10-15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W