Ciasto marchewkowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 300 g startej marchewki
- 3 jajka
- 125 g oleju
- 180 g cukru
- 5 g soli
- 8 g sody oczyszczonej
- 8 g proszku do pieczenia
- 7 g cynamonu
- 5 g goździków
- 3 g gałki muszkatołowej
- 3 g ziela angielskiego
- 180 g mąki pszennej
- 70 g orzechów włoskich
- 70 g orzechów laskowych
- 60 g ananasa z puszki lub świeżego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przyprawy utrzyj w moździerzu na pył.
Jajka ubij z cukrem w mikserze na puszystą masę. Dodaj olej i startą marchew. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystkie składniki dokładnie wmieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na koniec dodaj kawałki orzechów i ananasa. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy i piecz w temperaturze około 170-180 stopni przez 50 min. Przestudzone ciasto posyp cukrem pudrem.
Jajka ubij z cukrem w mikserze na puszystą masę. Dodaj olej i startą marchew. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystkie składniki dokładnie wmieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na koniec dodaj kawałki orzechów i ananasa. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy i piecz w temperaturze około 170-180 stopni przez 50 min. Przestudzone ciasto posyp cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W