Magdalenki
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 jajka L
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej tortowej
  • 100 g masła
  • 3 g proszku do pieczenia
  • skórka z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka ubij z cukrem. Dodaj do nich pastę waniliową. Do ubitych jajek wsyp mąkę, proszek do pieczenia i skórkę cytrynową. Delikatnie wymieszaj za pomocą szpatuły. Dodaj rozpuszczone, ale przestudzone masło.


 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA