Domowe krakersy

Domowe krakersy
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 140 g masła
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 miarki mąki
  • jajko
  • 2 – 3 łyżki zimnej wody
  • przyprawy (ziarna kopru // ziarna fenkułu
  • ziarna kolendry i przyprawa 5 smaków // papryka z pieprzem kajeńskim // mak // różne rodzaje pieprzu w ziarnach // ziarna kminu rzymskiego z pieprzem kajeńskim // parmezan z ziołami prowansalskimi)
  • sól morska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wymieszać w misce masło, cukier, sól, wodę i jajko. Dodać mąkę i szybko wyrobić, do związania masy. Nie wyrabiać zbyt mocno. Rozwałkować ciasto do gr. 2 mm. Pokroić na kwadraty. Posypać wybranymi przyprawami i solą morską. Przełożyć na blachę. Piec ok. 10 min, aż krakersy spęcznieją i staną się chrupkie i złociste.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA