5-minutowe curry z kurczaka

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kurczaka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- 1 średniej wielkości pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę
- 3 g imbiru, startego
- 1 łyżka chutneya z czosnku, pomidorów i chili
- 1-2 łyżki śmietanki
- 1 mała dymka, bez ciemnozielonej części, reszta pokrojona w plasterki
- ¼-⅓ łyżeczki garam masala
- bulion z kurczaka, w kostkach lub żelu
- świeża kolendra
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej olej w małym rondlu. Dodaj imbir, kurczaka i białe części dymki. Smaż przez kilka minut. Dodaj chutney, garam masala, bulion i trochę wody. Gotuj, aż kurczak całkowicie się ugotuje. Na koniec dodaj śmietanę, świeżą kolendrę i serwuj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W