Hot dogi na wypasie

Hot dogi na wypasie
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 kiełbaski jagnięce
  • olej do smażenia
  • mały kieliszek calvadosu
  • świeży tymianek
Dodatki:
  • 100 ml octu z czerwonego wina
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 kwaśne jabłko

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ocet wymieszać z cukrem i solą. Dodać odrobinę gorącej wody i wymieszać. Rzodkiewki pokroić w bardzo cienkie plasterki, najlepiej mandoliną. Zamarynować w zalewie, odstawić.

Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z musztardą.

Kiełbaski obsmażyć z każdej strony. Pod koniec smażenia dodać kieliszek calvadosu i podpalić. Gdy płomień zgaśnie dodać jeszcze tymianek i przez chwilę całość dusić.

Bułki przekroić, posmarować musztardą z jabłkiem, nałożyć kiełbaskę z sosem, który powstał na patelni. Na wierzch nałożyć plasterki rzodkiewki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA