Opiekana dynia

Opiekana dynia
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • 450 g dyni piżmowej
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz
  • kilka łodyżek tymianku
  • kilka liści laurowych
  • 1 – 2 łyżki masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Pokroić dynię na półksiężyce grubości centymetra. Obtoczyć w oliwie. Ułożyć rządkami na blasze (nie spiętrzać). Posolić i popieprzyć, posypać tymiankiem i liśćmi laurowymi. Nałożyć po kawałeczku masła. Piec, przewracając w połowie czasu, aż dynia zmięknie i będzie miała skarmelizowane, brązowe brzegi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA