Zupa grzybowa z pieczarek z sosem sojowym i kminem rzymskim

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 300 g pieczarek
- 1,5 l wywaru z warzyw
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sos sojowy do smaku
- 4 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki lub kolendry
- 1 łyżka mąki razowej
- sól
- pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
W garnku, w którym gotowana będzie zupa upraż na oleju przyprawy. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż z przyprawami, zalej wywarem i gotuj przez 20 minut. Na koniec zagęść zupę mąką razową i dodaj posiekaną natkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W