Jajka w pomidorach

Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3 jajka
- 3 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- 1 pieczarka
- kilka plastrów szynki długodojrzewającej
- mała garść szpinaku
- kilka suszonych pomidorów
- kilka liści bazylii
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pieczarki posiekać i przesmażyć na oliwie z czosnkiem i porwanym drobno szpinakiem. Dodać posiekaną bazylię i suszone pomidory. Pomidory wydrążyć, posolić i popieprzyć, obłożyć plastrem polskiej szynki długodojrzewającej. Do powstałych kokilek włożyć farsz pieczarkowo-szpinakowy i wlać całe jajko. Po wierzchu sypnąć startym serem kozim i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W