Pikantne mule z fasolą
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
 - Para w kuchni (odc.15)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Owoce morza, Dania dietetyczne
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia hiszpańska
 
Składniki:
- 1,5 - 2 kg świeżych muli
 - 100 ml oliwy
 - 2 posiekane ząbki czosnku
 - 1 cebula pokrojona w kostkę
 - 5 obranych
 - posiekanych pomidorów bez skórki
 - 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 - 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
 - sól
 - pieprz
 - chilli
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek, chilli i pieprz. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać pomidory, fasolę i natkę pietruszki, dobrze zamieszać i zagrzać. Uzupełnić przyprawy.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania dietetyczne
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W