Pimientos de Padron

Pimientos de Padron
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • 400-500 g papryczek Padron
  • sól w płatkach lub zwykła
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej patelni rozgrzewamy oliwę, powinno jej być dość sporo, na ok. 1 cm wysokości. Do gorącej wrzucamy umyte i osuszone papryczki. Smażmy co jakiś czas odwracając do czasu, aż będą mocno przysmażone z czarną gdzieniegdzie przypieczoną skórką. Odsączamy je na ręczniku papierowym, posypujemy solą i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA