Frittata z wędliną i ziemniakami

Oceń przepis:
Składniki:
- 4 duże jajka
- ok. 200 g ugotowanych ziemniaków
- 100 g wędliny (szynka, kiełbasa)
- 200 g mrożonego groszku
- sól i pieprz
- masło
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Na patelni lekko podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę przez 2-3 minuty. Dodać groszek i poddusić razem przez kolejne 2-3 minuty.
Jajka rozbić do miski i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać podsmażoną wędlinę z groszkiem oraz pokrojone w plasterki ziemniaki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i wlać mieszankę. Smażyć przez około 10 minut na niskiej temperaturze aż jajka się zetną. Na patelnię nałożyć talerz i obrócić patelnię żeby omlet znalazł się na talerzu. Zsunąć omlet z powrotem na patelnię i dosmażyć z drugiej strony około 5 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W