Krewetki na ostro
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
 - Para w kuchni 2 (odc.26)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Owoce morza
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia indyjska
 
Składniki:
- 10 dużych szarych krewetek ze skorupą na ogonie
 - 3 utarte ząbki czosnku
 - 3 łyżeczki przyprawy curry
 - 1 łyżka kaszy manny
 - olej do głębokiego smażenia
 - sól
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Krewetki rozmrozić, lekko naciąć na grzbiecie i usunąć czarną żyłkę przewodu pokarmowego. Z czosnku i curry utrzeć pastę. Wymieszać z krewetkami i odstawić do zamarynowania. Rozgrzać olej w garnku. Krewetki obsypać kaszą manną i wkładać do bardzo mocno rozgrzanego oleju. Gdy będą różowe i zaczną się zwijać w obwarzanek są gotowe. Podawać gorące.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W