Omlet masala

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 2 duże jaja, rozkłócone
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- ½ małego dojrzałego pomidora, drobno posiekanego
- ¼-½ zielonej chilli, drobno posiekanej
- 2 łyżki drobno posiekanej kolendry
- ¼ łyżeczki garam masala
- sól
- po 1 łyżeczce oleju i ghee
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wymieszaj cebulę, pomidory, chili, kolendrę, garam masala i przyprawy z jajkami.
Na średnią patelnię dodaj olej i ghee. Kiedy się rozgrzeją, wlej ciasto i smaż delikatnie przez 1-2 minuty, aż spód zrobi się złocisty. Następnie przewróć i smaż z drugiej strony. Aby uniknąć pęknięcia, zsuwam omlet na talerz, a następnie kładę go odwrotną stroną.
Serwuj natychmiast.
Na średnią patelnię dodaj olej i ghee. Kiedy się rozgrzeją, wlej ciasto i smaż delikatnie przez 1-2 minuty, aż spód zrobi się złocisty. Następnie przewróć i smaż z drugiej strony. Aby uniknąć pęknięcia, zsuwam omlet na talerz, a następnie kładę go odwrotną stroną.
Serwuj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W