Boczniaki flambirowane z krewetkami i suszonymi pomidorami

Boczniaki flambirowane
Oceń przepis:
71 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 300 g boczniaków
  • 250 g surowych obranych ogonów krewetek 16/20
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 6 suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 listków bazylii
  • ½ cytryny
  • ½ szklanki brandy
  • sól
  • pieprz
  • tabasco
  • olej
  • ½ kostki masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu o szerokim dnie obsmaż na oleju boczniaki i krewetki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę od dymki, suszone pomidory i posiekany czosnek. Zalej wszystko brandy i podpal. Gdy płomień zgaśnie dodaj pokrojony szczypior od dymki i bazylię. Dodaj sok z cytryny i przyprawy oraz małe kawałki masła. Wymieszaj i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA