Mule z jałowcową w pomidorach z ziemniakami
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak lokalnie 5 (odc. 3)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Owoce morza, Dania na walentynki
 
Składniki:
- Mule:
 - 1 kg świeżych muli
 - pęto kiełbasy jałowcowej
 - zielona papryka pepperoni
 - czerwona papryka chilli
 - żółta papryka chilli
 - główka czosnku
 - ziarna kolendry
 - 4 pomidory
 - cebula szalotka
 - 5 młodych ziemniaków
 - pół główki kopru włoskiego
 - oliwa
 - sól
 - Grzanki:
 - bagietka
 - łyżka masła
 - główka czosnku
 - tymianek
 - natka pietruszki
 - estragon
 - kolendra
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Umyj mule i przełóż je do miski. Te, które są otwarte, wyrzuć do kosza, bo są zepsute. 
Kiełbasę, papryczki i cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
Młode ziemniaki pokrój w talarki.
Główkę czosnku przekrój na pół.
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć ziemniak, kiełbasę i papryczki. Następnie połóż na patelni połówki czosnku, gdy czosnek się przyrumieni i odda swój aromat, zabierz go z patelni. Dodaj pomidory i fenkuł. Całość przypraw ziarnami kolendry i solą.
Wrzuć mule i gotuj je pod przykryciem do momentu, aż się otworzą.
Przygotuj grzanki. Na patelnię wlej oliwę i dodaj łyżkę masła. Włóż połowę główki czosnku. Dodaj tymianek, natkę pietruszki, estragon i gałązkę kolendry. Bagietkę pokrój w grzanki i przysmaż z ziołami na patelni.
					Kiełbasę, papryczki i cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
Młode ziemniaki pokrój w talarki.
Główkę czosnku przekrój na pół.
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć ziemniak, kiełbasę i papryczki. Następnie połóż na patelni połówki czosnku, gdy czosnek się przyrumieni i odda swój aromat, zabierz go z patelni. Dodaj pomidory i fenkuł. Całość przypraw ziarnami kolendry i solą.
Wrzuć mule i gotuj je pod przykryciem do momentu, aż się otworzą.
Przygotuj grzanki. Na patelnię wlej oliwę i dodaj łyżkę masła. Włóż połowę główki czosnku. Dodaj tymianek, natkę pietruszki, estragon i gałązkę kolendry. Bagietkę pokrój w grzanki i przysmaż z ziołami na patelni.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania na walentynki
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W