Szynka cielęca duszona w soku aroniowym, z ziemniakami smażonymi z grzybami i śmietaną

Szynka cięlca duszona w soku aroniowym
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu. Pokrój je na duże kawałki i natrzyj ziarnami wanilii.
Posól i popieprz. Mięso obsmaż na oleju i roztopionym maśle. Dodaj laski wanilii i korę cynamonu.
Do obsmażonego mięsa dodaj połówki agrestu. Wszystko zalej sokiem z aronii i duś na małym ogniu przez 30-45 minut.
Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby na cieńkie paski. Na patelni na maśle przesmaż ziemniaki. Dodaj grzyby i tymianek. Wszystko zalej smietanką i poczekaj, aż się zredukuje. Ziemniaki dopraw solą i pieprzem.
Gotowe mięso wyjmij z garnka, poczekaj chwilę, żeby odpoczęło, i pokrój na grube plastry. Podawaj z pysznymi smażonymi ziemniakami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA