Sałatka z pieczonym indykiem i świeżym szpinakiem

Sałatka z pieczonym indykiem i świeżym szpinakiem
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Do indyka dodać sól, pieprz, oliwę z oliwek i upiec. Buraczki pokroić na pół, pieczarki w cienkie plastry i wymieszać wszystko z sałatą i szpinakiem. Z oliwy, octu i musztardy zrobić sos winegret, doprawić solą i cukrem. W wodzie z octem i solą ugotować jajko poszetowane. Na talerzu wyłożyć dekoracyjnie trzy liście cykorii, położyć plastry indyka i wymieszaną sałatę. Na wierzch kłaść jajko poszetowane, delikatnie nacinając, tuż przed podaniem, tak, aby żółtko delikatnie wypłynęło na sałatkę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA