Roladka ze świeżych warzyw
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- kilka listków świeżego szpinaku
- 1 marchewka
- kilka sztuk kiełków
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 3-4 plastry wędzonego łososia
- 1 mały słoiczek sosu pesto
- 4 płatki papieru ryżowego
- 1 mały jogurt
- natka
- kolendra
- koperek
- szałwia
- tymianek do smaku według upodobań
- folia spożywcza
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, położyć na rozwiniętej foli. Następnie na papier ryżowy położyć świeży szpinak, plastry łososia, posmarować pesto, do środka dodać marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski, szczypiorek i kiełki. Całość zwinąć za pomocą foli. Odstawić na 20 minut do lodówki. Zrobić sos: wymieszać jogurt z ziołami i solą oraz pieprzem. Sos wylać na talerz i stawiać pokrojone pod kątem roladki ryżowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W