Szaszłyczki rybne
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brazylijska
Przygotowanie:
Wymieszać składniki marynaty. Rybę pokroić na kawałki o boku ok. 2,5-3 cm. Kawałki ryby ponadziewać na patyczki do szaszłyków, uprzednio namoczone na 15 minut w zimnej wodzie lub na metalowe szpikulce. Szaszłyczki posmarować obficie marynatą. Ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec około 8 minut, przewracając. Ryba powinna się dobrze przypiec z każdej strony, zanim zabierzemy się za przewracanie — dzięki temu z łatwością odejdzie od rusztu i się nie rozpadnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brazylijska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W