Smażona sielawa z plackami ziemniaczanymi

Smażona sielawa z plackami ziemniaczanymi
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć płyn. Uformować placki, smażyć na złoto na dużej ilości masła, posolić.
Filety pokroić na porcje i obtoczyć w mące. Usmażyć na złoto na dużej ilości masła, posolić do smaku.
Podawać rybę na plackach, przybraną ikrą, z łyżką śmietany, cienko pokrojoną cebulą, listkami roszponki, koperkiem i ćwiartkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA