Kurczak z geranium

Kurczak z geranium
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 5)
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Sałatka:
  • 1 fioletowa marchewka, obrana
  • 1 biała marchewka, obrana
  • 1 pasternak, obrany
  • kwiaty nasturcji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi i udka przekroić na pół. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć kawałki kurczaka na złoto. Wlać wino, dodać geranium. Posolić do smaku, gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut. Dodać karczochy i fenkuły, gotować pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Za pomocą szatkownicy pokroić marchewki i pasternak w cienkie szerokie wstążki, włożyć do miski z zimną wodą.

Podawać kurczaka z wstążkami z warzyw. Udekorować kwiatami nasturcji.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA