Devolay z airfryera

Devolay z airfryera
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0

Przygotował:

Katarzyna Bosacka

Seria kulinarna:
Bosacka daje radę 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 100 g serka śmietankowego do smarowania pieczywa
  • pęczek ulubionych ziół
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 jajo
  • łyżka mąki
  • 4 plasterki szynki bez tłuszczu
  • kilka łyżek bułki tartej z chleba żytniego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś kurczaka nacinamy i rozbijamy na płasko. Solimy, pieprzymy, nacieramy papryką, smarujemy jogurtem. Zioła siekamy, mieszamy z serkiem i posiekanym czosnkiem.


Łyżkę serka kładziemy na każdym płacie mięsa, ciasno zawijamy. Wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Devolaye obtaczamy w mące, jajku i tartym chlebie. Pieczemy 25 minut w temp. 180 stopni we frytkownicy beztłuszczowej (airfryer). 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA