Devolay z airfryera
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kurczaka
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
- 100 g serka śmietankowego do smarowania pieczywa
- pęczek ulubionych ziół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu
- 1 jajo
- łyżka mąki
- 4 plasterki szynki bez tłuszczu
- kilka łyżek bułki tartej z chleba żytniego
- sól
- pieprz
- słodka papryka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pierś kurczaka nacinamy i rozbijamy na płasko. Solimy, pieprzymy, nacieramy papryką, smarujemy jogurtem. Zioła siekamy, mieszamy z serkiem i posiekanym czosnkiem.
Łyżkę serka kładziemy na każdym płacie mięsa, ciasno zawijamy. Wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Devolaye obtaczamy w mące, jajku i tartym chlebie. Pieczemy 25 minut w temp. 180 stopni we frytkownicy beztłuszczowej (airfryer).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W