Kiełbasa smażona z figami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400 g surowej białej kiełbasy
- 8 świeżych fig, pokrojonych w ósemki
- 6-8 liści młodej kapusty, porwanych na małe kawałki
- kwiaty ogórecznika, do dekoracji (opcjonalnie)
- 2 łyżki białego octu winnego
- 200 g sera z błękitną pleśnią
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wycisnąć mięso z osłonek, podzielić na niewielkie kawałki, obsmażyć na oleju na średnim ogniu. Dodać kapustę, smażyć przez kolejne 2 minuty. Włożyć kawałki fig i ogórecznik, wlać ocet, chwilę przesmażyć, mieszając. Podawać z bryłkami sera, skropione olejem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W