Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- pół opakowania 100% makaronu gryczanego
- pół filiżanki miodu
- 2 łyżki tamari
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżeczka mirinu
- 1 filiżanka wody
- 2 filety z łososia
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka kudzu wymieszanego z połową filiżanki wody
- 2 pokrojone dymki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować i odcedzić.
Wymieszać miód, tamari, imbir, mirin i wodę. Tak przygotowaną marynata zalać rybę. Odstawić do zamarynowania. Następnie parować w parowniku albo na patelni przez 3 minuty.
Marynatę podgrzać w rondelku. Powoli wlać kudzu. Mieszać, żeby nie powstały grudki.
Makaron przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć rybę. Polać sosem z marynaty i posypać dymką.
Wymieszać miód, tamari, imbir, mirin i wodę. Tak przygotowaną marynata zalać rybę. Odstawić do zamarynowania. Następnie parować w parowniku albo na patelni przez 3 minuty.
Marynatę podgrzać w rondelku. Powoli wlać kudzu. Mieszać, żeby nie powstały grudki.
Makaron przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć rybę. Polać sosem z marynaty i posypać dymką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W