Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym i cynamonem

Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym
Oceń przepis:
69 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci

Składniki:

Mus:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Najlepiej zacznij od przygotowania musu.
Jabłka obierz ze skórki i pokrój na kawałki pozbywając się gniazd nasiennych. Skrop cytryną, by nie ściemniały. Włóż do garnka i zalej odrobiną wody (woda nie powinna przykrywać jabłek). Duś pod przykryciem aż do momentu, gdy jabłka się rozpadną. Wówczas dodaj miód oraz cynamon i zmiksuj na gładką masę.
Teraz można już wziąć się za omlet.
Rozdziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
Dodaj mąkę, żółtka i dokładnie wymieszaj łyżką. Rozgrzej olej na patelni i smaż omlet z obu stron na złoty kolor. Podawaj z musem jabłkowym domowej roboty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA