Smażone kwiaty cukinii

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- olej fistaszkowy do głębokiego smażenia
- 6 – 8 kwiatów cukinii
- jajko
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz
- ćwierć miarki mąki
- ćwierć miarki skrobi kukurydzianej
- sól morska i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzać olej do 180°C. Umyć kwiaty i dokładnie wysuszyć. Wlać jajko i mleko do płytkiego talerza i zmieszać. Posolić i popieprzyć. Przesiać mąkę i skrobię z solą i pieprzem do drugiego talerza.
zamaczać kwiaty w masie jajecznej i obtaczać w sypkich składnikach. Wrzucać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na złocisty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.
zamaczać kwiaty w masie jajecznej i obtaczać w sypkich składnikach. Wrzucać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na złocisty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Kuchnia francuska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W