Barszcz ukraiński
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia ukraińska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 opakowanie suszonych buraków
- 50 dag ziemniaków
- 50 dag fasolki szparagowej - może być mrożona
- 1 opakowanie śmietany
- 1 miękki
- rozpuszczający się serek topiony
- 1 plaster utartego selera
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 1 łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczka pieprzu
- sól do smaku
- 1 łyżka sosu sojowego
- kilka łyżek octu jabłkowego
- 2 łyżki oleju
- 2-3 l wrzącej wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utarty seler podsmażamy na oleju w garnku z pieprzem i curry przez około 1 min. Dolewamy wodę. Dorzucamy pokrojoną fasolkę, ziemniaki oraz suszone buraki i resztę przypraw. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy, dodajemy serek topiony, sos sojowy i ocet jabłkowy. Łyżkę śmietany dodajemy bezpośrednio do zupy na talerzach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W