Kokosowe kulki z mąki ryżowej

Kokosowe kulki z mąki ryżowej
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dobre dla dzieci

Składniki:

  • pół szklanki mąki z ryżu kleistego
  • 50 g cukru palmowego
  • kilka łyżek zimnej wody
  • miseczka wiórków kokosowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój cukier na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszaj w misce z odrobiną wody. Gdy masa zacznie się kleić, dodaj jeszcze trochę wody, tak by powstała „guma”. Formuj z masy niewielkie placki i zawijaj w nie kawałki cukru palmowego, formując kulki.
Zagotuj wodę w garnku i wrzuć kulki. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej i obtocz w wiórkach kokosowych, gdy są jeszcze ciepłe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA