Kulebiak z sandacza we francuskim cieście

Kulebiak z sandacza
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sandacza oczyścić z żebrowych ości i ewentualnych łusek. Przyprawić. Warzywa pokroić w słomkę. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę, dodać kolejno selera, marchew, pieczarki, posiekane pomidory, czosnek i oregano. Dusić aż będą półtwarde i dodać natkę pietruszki. Odstawić do ostudzenia. Na rozmrożony płat ciasta rozłożyć plastry łososia, na to warstwę warzyw. Na warzywa ułożyć rybę i całość zwinąć jak roladę, zakładając pod spód brzegi ciasta. Kulebiaka ułożyć na pergaminie i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut. Przed podaniem kroić w grube plastry i podawać polane gorącym masłem z sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA