Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- duży sandacz
- garść liści szpinaku
- kilka listków świeżej bazylii
- cebula szalotka
- pół papryczki chilli
- oliwa
- 2 cm kawałek świeżego imbiru
- sok z cytryny
- sól
- 2 łyżki kremowej śmietany
- piana z 2 białek
- Sałatka z kaszy jaglanej:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 gruntowe ogórki
- cebula szalotka
- 2 papryczki chilli
- 5 liści świeżego szpinaku
- sok z cytryny
- chlust oleju z pestek dyni
- granat
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wypatroszoną rybę oczyść z łusek, płetw, oskrzeli i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Z ryby wytnij kręgosłup. Delikatnie oddziel mięso ryby od skóry.
W malakserze zmiksuj mięso z ryby ze szpinakiem, liśćmi bazylii, cebulką, papryczką chilli i oliwą. Do farszu dodaj śmietanę, sok z cytryny i sól. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Rybę nafaszeruj nadzieniem, zwiń w folię sterczową i gotuj.
Idealnym dodatkiem do ryby będzie sałatka z kaszy jaglanej. W misce do kaszy jaglanej dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekaną cebulę chilli i listki szpinaku. Sałakę dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodaj owoc granatu. Smacznego!
W malakserze zmiksuj mięso z ryby ze szpinakiem, liśćmi bazylii, cebulką, papryczką chilli i oliwą. Do farszu dodaj śmietanę, sok z cytryny i sól. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Rybę nafaszeruj nadzieniem, zwiń w folię sterczową i gotuj.
Idealnym dodatkiem do ryby będzie sałatka z kaszy jaglanej. W misce do kaszy jaglanej dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekaną cebulę chilli i listki szpinaku. Sałakę dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodaj owoc granatu. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W