Sałatka z wędzonego pstrąga
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Składniki:
- 1-2 filety wędzonego pstrąga
- 1 cukinia
- 1 mały świeży ogórek
- 1 gałązka selera naciowego
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 szklanka greckiego jogurtu
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 1 limonka lub cytryna
- wasabi lub musztarda Dijon
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jogurt doprawić wasabi i sokiem z limonki oraz solą. Ogórek, seler i cukinię pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw. Potrzebujemy części warzyw bez gniazd nasiennych. Kilka najdłuższych plastrów cukinii zachować, resztę pokroić w kostkę. Ogórek, seler i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać warzywa z oliwą, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Filety z pstrąga oczyścić dokładnie z ości. Metalową obręcz wyłożyć na wewnętrznej ściance plastrem lub dwoma cukinii. Na dnie położyć filet z pstrąga podzielony na kawałeczki, posmarować sosem jogurtowym, na to warstwa sałatki, na to sos jogurtowy, ponownie ryba i na wierzch sałatka z warzyw i chmurka jogurtu. Zdjąć obręcz, posypać skórką z limonki i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W