Ceviche
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

Składniki:

  • 1 kg mięsa z wysokogatunkowej ryby morskiej (zębacz czerwony, dorada, okoń morski, marlin, grouper, karmazyn)
  • sól morska
  • 3 czerwone cebule
  • liście kolendry
  • chili
  • 2 limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę pokroić na paski i posolić dobrej jakości solą morską. Pokroić cebulę w plastry, dokładnie posiekać kolendrę i chilli, wycisnąć sok z limonek. Następnie wyłożyć do naczynia warstwę mięsa i posypać czerwoną cebulą, kolendrą i chilli. Na to znowu wyłożyć warstwę mięsa z ryb i dodatki, aż skończy się ryba. Zalać świeżo wyciśniętym sokiem z limonek tak, żeby wszystko zatopić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA