Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki

Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 4 filety z gładzicy
  • skórka z cytryny
  • gałązki kopru włoskiego
  • kilka gałązek tymianku
  • 2 szczypty soli
  • łyżka masła
  • dwie łyżki oleju
  • Krem z kaszanki:
  • 2 kaszanki
  • 80 g sera pleśniowego
  • 1 starty burak
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 szczypty pieprzu
  • szczypta soli
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszankę pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj startego burka i rozdrobniony ser pleśniowy. Dolej wino i przypraw pieprzem i solą. Kaszankę z burakiem duś na patelni. aż wino odparuje. Na drugiej patelni usmaż na maśle z odrobiną oleju filety. Rybę smaż ok. 2 minut z jednej strony. Kaszankę nałóż na talerz, a na wierzch połóż rumiane filety z gładzicy. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA