Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 
Składniki:
- 4 filety z gładzicy
 - skórka z cytryny
 - gałązki kopru włoskiego
 - kilka gałązek tymianku
 - 2 szczypty soli
 - łyżka masła
 - dwie łyżki oleju
 - Krem z kaszanki:
 - 2 kaszanki
 - 80 g sera pleśniowego
 - 1 starty burak
 - 150 ml czerwonego wytrawnego wina
 - 2 szczypty pieprzu
 - szczypta soli
 - masło
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Kaszankę pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj startego burka i rozdrobniony ser pleśniowy. Dolej wino i przypraw pieprzem i solą. Kaszankę z burakiem duś na patelni. aż wino odparuje. Na drugiej patelni usmaż na maśle z odrobiną oleju filety. Rybę smaż ok. 2 minut z jednej strony. Kaszankę nałóż na talerz, a na wierzch połóż rumiane filety z gładzicy. Smacznego!
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W