Obsmażany tuńczyk z salsą z mango

Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Salsa z mango - wymieszać dokładnie wszystkie składniki w misce. Na talerzu wymieszać oregano, sezam, cukier, szczyptę soli i pieprzu, wiórki imbiru, kolendrę, wietnamską miętę, bazylię azjatycką oraz pastę z imbiru, czosnku i cebuli. Obtoczyć w tym tuńczyka (nie kroić na kawałki). Wstawić patelnię teflonową na średni ogień, wlać olej. Obsmażać tuńczyka z każdej strony przez 45 -60 sekund. Powinien być z wierzchu ścięty i przyrumieniony, w środku - surowy. Zdjąć tuńczyka z patelni, pokroić na 2 cm plastry, podawać na „materacyku” z salsy z mango. Skropić sokiem z limonki i posypać dodatkowo prażonymi nasionami sezamu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA