Ciasteczka wytrawne z kaszy jęczmiennej
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej
- szklanka pure z dyni
- 1 nieduży ogórek kiszony
- 1 cebula
- 1 łyżeczka majeranku
- ½ łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego
- 1 ząbek czosnku
- odrobina masła klarowanego
- sezam niełuskany
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upieczoną w piekarniku dynię zmiksuj z kiszonym ogórkiem startym na tarce o drobnych oczkach.
Dodaj przyprawy, olej, a następnie dołóż do kaszy jęczmiennej ugotowanej na sypko. Połącz z posiekaną cebulką podsmażoną na złoto.
Wymieszaj i posól do smaku.
Tak przygotowaną masę wykładaj łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem i formuj okrągłe placuszki tej samej grubości.
Zapiecz w piekarniku w temperaturze 170º C przez 20-30 minut.
Ciasteczka smakują na ciepło i na zimno.
Dodaj przyprawy, olej, a następnie dołóż do kaszy jęczmiennej ugotowanej na sypko. Połącz z posiekaną cebulką podsmażoną na złoto.
Wymieszaj i posól do smaku.
Tak przygotowaną masę wykładaj łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem i formuj okrągłe placuszki tej samej grubości.
Zapiecz w piekarniku w temperaturze 170º C przez 20-30 minut.
Ciasteczka smakują na ciepło i na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W