Ciecierzyca curry
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Ciecierzyca curry:
1 łyżeczka oleju roślinnego
½ drobno pokrojonej cebuli
1 pokrojona marchewka
1 posiekany ząbek czosnku
2 łyżki curry w proszku
odrobina białego wina
4 posiekane pomidory śliwkowe
1 puszka (540 ml) ciecierzycy, opłukanej, odcedzonej
1 szklanka bulionu drobiowego
1 łyżka cukru
1 łyżka zimnego masła
sól
Ciecierzyca curry:
Na patelni podgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj marchewkę i czosnek. Zamieszaj. Kiedy czosnek zbrązowieje, dodaj curry i zamieszaj. Dodaj odrobinę białego wina. Dodaj pomidory i ciecierzycę. Zamieszaj. Dodaj bulion drobiowy i doprowadź do wrzenia. Nakryj patelnię przykrywką, duś przez 10 min. Dopraw solą i cukrem. Zdejmij z ognia, dodaj zimne masło.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W