Kotleciki z cukinii i fety

Kotleciki z cukinii i fety
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Startą cukinię posolić i odstawić na 20 minut, żeby puściła wodę. Zawinąć cukinię w ściereczkę i odcisnąć płyn. Przełożyć odciśniętą cukinię do miski, dodać posiekaną dymkę, koperek i natkę, jajka, paprykę i pieprz. Dodać mąkę i pokruszoną fetę, wymieszać. Rozgrzać olej w rondlu lub głębokiej patelni z grubym dnem. Olej ma właściwą temperaturę, kiedy wrzucony do niego kawałeczek chleba natychmiast zaczyna się rumienić. Na olej kłaść po łyżce cukiniowej mieszaniny. Smażyć na złoto. Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku. Udekorować cząstkami cytryny i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA