Delikatna zupa rybna

Delikatna zupa rybna
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Czosnek obierz i drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Umyty seler naciowy pokrój w drobne kawałki.
W garnku rozgrzej olej i podsmaż warzywa. Wymieszaj je dokładnie, dodaj paprykę wędzoną oraz kmin rzymski i podsmażaj około 6 minut, ciągle mieszając.
Następnie dodaj uprzednio przygotowany wywar z warzyw i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj pod przykryciem około 12 minut.
Jako ostatnie dodaj pomidory obrane ze skórki i pokrojone w łódeczki oraz przecier pomidorowy i doprowadź całość do wrzenia. Na tym etapie możesz dodać sól, cukier oraz pieprz do smaku.
Do wrzącej zupy dodaj krewetki oraz filet z dorsza pokrojone na mniejsze kawałki oraz sos sojowy. Gotuj zaledwie kilka minut tak, by ryba się nie rozpadła. Na sam koniec dodaj skórkę z cytryny.
Podawaj zupę posypaną natką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA