Krem z kiszonych ogórków

Krem z kiszonych ogórków
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 5 kiszonych ogórków
  • 200 ml wody z kiszonych ogórków
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • szczypiorek
  • 2 łyżeczki przyprawy z koperkiem
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy warzywnej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Na rozgrzane dno garnka wlej olej, wrzuć warzywa i obsmaż je. Całość zalej wodą i gotuj. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i połącz z zupą. Dodaj przyprawę z koperkiem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę niezbyt drobno, tak by móc wyczuć kawałki warzyw. Dolej wodę z ogórków. Dopraw gałką muszkatołową, cukrem aby złagodzić kwaśny smak, i przyprawą. Krem podawaj z jogurtem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA