Zupa piwna z grzankami

Zupa piwna z grzankami
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 l piwa
  • 10 dag twarogu
  • 250 ml śmietany 18%
  • 4 żółtka
  • łyżka cukru
  • szczypta cynamonu
  • 2 kromki chleba

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Śmietanę, żółtka i cukier ubij trzepaczką na jednolitą masę.
Następnie masę przelej do garnka i gotuj na małym ogniu.
W osobnym garnku podgrzej piwo. Jak tylko piwo się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i przelej piwo do garnuszka z podgrzaną masą śmietanową. Dokładnie wymieszaj.
Kromki chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Zupę piwną podawaj z grzankami, odrobiną twarogu i szczyptą cynamonu. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA