Cappuccino z białych szparagów z kleksem wytrawnej różowej bitej śmietany
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
 - ImprezuJEMY (odc.3)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Zupy
 
Składniki:
- 1 kg szparagów
 - 2 cebule
 - 1 łyżka masła
 - 3 szklanki bulionu z kurczaka mrożonego
 - 2 pojemniczki śmietany do zup
 - 2 gałązki świeżego tymianku
 - gałka muszkatołowa
 - sól
 - pieprz
 - śmietanka kremówka
 - koncentrat z buraków
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Odkroić twarde końce szparagów, obrać i odciąć główki na długość 3 cm. Dłuższe części łodygi szparagów pokroić na kawałki i ugotować w bulionie. Bulionu powinno być tyle, aby tylko przykrył szparagi. Cebule pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni. Dodać do szparagów z bulionem. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko razem zmiksować blenderem ręcznym i dodać 1/2 filiżanki śmietanki oraz odłożone końcówki szparagów. Ubić śmietanę z odrobiną soku z buraka. Zupę przelać do filiżanek i przyozdobić kleksem różowej śmietany.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W