Zupa brzadowa

Zupa brzadowa
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 marchewki
  • 25 g suszonych grzybów
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 25 dag suszonych owoców
  • garść suszonej żurawiny - może być z aromatem pomarańczy
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • szczypta pieprzu
  • 1 opakowanie śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2,5 litra wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody, solimy i gotujemy ok. 15 minut, następnie dorzucamy namoczone grzyby i suszone owoce, wiśnie i żurawinę. Po ok 20 minutach wrzucamy fasolkę z puszki. Doprawiamy cukrem i octem jabłkowym. Możemy również zabielić śmietaną wymieszaną z mąką lub jogurtem. Możemy po wierzchu posypać borowikami mielonymi z solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA