Ciasteczka z pomidorem i musztardą

Ciasteczka z pomidorem i musztardą
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z rozmrożonego ciasta wyciąć nieduże kółka i ułożyć na pergaminie, na blasze do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem, by równo rosły. Upiec w temperaturze 200°C, aż będą jasno złote, około 10 minut. Pomidory zanurzyć we wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Ostudzone spody posmarować musztardą i na każdym położyć plaster pomidora bez skórki. Posypać oregano, ozdobić wybranym dodatkiem. Zapiec ponownie w temp 180°C, krótko. Podawać na przekąskę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA