Ciasteczka z pomidorem i musztardą

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego z masłem
- nieduże pomidory
- musztarda z gorczycą
- oregano
Dodatki:
- ser kozi
- oliwki bez pestek
- anchois
- salami
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z rozmrożonego ciasta wyciąć nieduże kółka i ułożyć na pergaminie, na blasze do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem, by równo rosły. Upiec w temperaturze 200°C, aż będą jasno złote, około 10 minut. Pomidory zanurzyć we wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Ostudzone spody posmarować musztardą i na każdym położyć plaster pomidora bez skórki. Posypać oregano, ozdobić wybranym dodatkiem. Zapiec ponownie w temp 180°C, krótko. Podawać na przekąskę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W