Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach

Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Po-smak Turcji (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Mięso zamarynować w jogurcie z dodatkiem suszonej papryki, kminu, soli i pieprzu, odstawić na 0,5 godz. Mięso nadziewać na patyczki na przemian z kawałkami papryki i cebuli. Piec na grillu lub w piekarniku. Podawać z sałatą rzymską z pestkami granata.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA