Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii

Łosoś z ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Przygotowanie:


Łosoś:
6 kawałków łososia, 140 g każdy lub 1 duży filet
sól i pieprz
oliwa

Oliwa:
125 g oliwy extra vergine
1 obrany i posiekany pomidor
1 garść posiekanych liści bazylii
sól i pieprz

Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do 160°C. Osusz łososia papierowym ręcznikiem i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż rybę na blasze i piecz około 15 min. W tym czasie podgrzej w rondlu oliwę. Zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pomidorem oraz bazylią. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij rybę z piekarnika i ułóż na półmisku. Polej ją ciepłą oliwą z dodatkiem pomidorów i bazylii.

© Laura Calder

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA