Roladki z młodej jagnięciny faszerowane grzybami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg udźca jagnięcego
- garść świeżych grzybów
- 40 g namoczonych, suszonych prawdziwków i podgrzybków
- boczek wędzony w plastrach
- masło do obsmażenia
- litr bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- 3 szczypty cząbru suszonego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso pokrój na plastry, dokładnie rozklep i dopraw solą, pieprzem, cząbrem. Przygotuj farsz. Namoczone grzyby posiekaj.
Na rozklepany kawałek mięsa nałóż porcję posiekanych grzybów i zwiń je w roladkę. Każdą roladkę obłóż plastrem boczku. Roladki obsmaż na maśle.
Dodaj kawałki świeżych grzybów i podlej je wodą, w której moczyły się grzyby oraz bulionem warzywnym. Roladki duś ok. 30 minut. Możesz podawać je z kaszą i surówką. Smacznego!
Na rozklepany kawałek mięsa nałóż porcję posiekanych grzybów i zwiń je w roladkę. Każdą roladkę obłóż plastrem boczku. Roladki obsmaż na maśle.
Dodaj kawałki świeżych grzybów i podlej je wodą, w której moczyły się grzyby oraz bulionem warzywnym. Roladki duś ok. 30 minut. Możesz podawać je z kaszą i surówką. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia polska
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W