Wolno pieczona łopatka jagnięca

Wolno pieczona łopatka jagnięca
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1,8 kg łopatki jagnięcej
  • 500 ml bulionu jagnięcego
  • chrupiąca cebulka
  • puree ziemniaczane z szafranem

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łopatkę przykryj folią i piecz w 170ºC przez 4-5 godzin. Na ostatnie 20-30 minut zdejmij folię i delikatnie przypiecz mięso.

Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA