Smażona ryba w cieście korzennym z frytkami z kalarepy

Smażona ryba w cieście korzennym z frytkami z kalarepy
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce przygotuj ciasto. Wszystkie składniki połącz. Dolej tyle wody, żeby ciasto było gęste.
Filety pokrój na mniejsze kawałki i obtocz je w cieście. Smaż je w głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.
Super dodatkiem będą frytki z kalarepy. Kalarepy obierz ze skórki i pokrój na grube frytki. Obgotuj je w gorącej wodzie przez 2 minuty.
Następnie usmaż obgotowane frytki, aż się ładnie zrumienią.
Świetnym dodatkiem do ryby i frytek będzie sos orzechowy. Orzechy i sezam zmiksuj. Zmiksowane orzechy dodaj do jogurtu i dopraw sokiem z cytryny. Gotowe!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA