Zrazy cielęce z serem korycińskim

Zrazy cielęce z serem korycińskim
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 7)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zrazy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

1 cukinia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ser drobno posiekać razem z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Przyprawić solą i pieprzem.

Cielęcinę pokroić w plastry i delikatne rozbić dłonią. Przyprawić solą, pieprzem i zawinąć w mięso farsz. Spiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obsmażyć na smalcu. 

Upieczone pomidory zblendować i dodać na patelnię do zrazów. Dodać liście laurowe i rozmaryn. Przykryć i dusić przez 40 minut. Warzywa pokroić, przyprawić i polać oliwą. Wstawić do piekarnika na pół godziny. Zrazy podawać z upieczonymi warzywami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE